۱۴۰۳/۲/۱
1398/02/11
همايش "سلامت معنوي" در دانشگاه علوم پزشكي شهركرد برگزار گرديد.
پزشك متخصص اطفال و نوزادان و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران، اطلاع از عقايد شايع در بين مردم را براي اصلاح يك رفتار نادرست يا انجام يك اقدام موثر در ان زمينه را لازم دانسته و افزود: بدون اطلاع از باورهاي مردم نمي توان باورهاي غلط آنان را تغيير داد.
به گزارش وبدا؛ دكتر اصغر قرباني در همايش "سلامت معنوي" در مركز آموزشي درماني هاجر(س) شهركرد در جمع پزشكان، پرستاران و كادر درماني شاغل در مراكز تابعه دانشگاه علوم پزشكي استان چهارمحال و بختياري گفت: سلامت از موضوعات مهم و مورد توجه بشر در سالهاي اخير بوده است.
وي با اشاره به تعريف سازمان بهداشت جهاني پيرامون سلامت اظهار داشت: سلامت داراي 4 بعد جسمي، رواني ، اجتماعي و معنوي است.
وي تصريح كرد: سلامت معنوي خود شامل: 4 مولفه ايمان،‌ هدفمندي زندگي، اخلاقيات و مناسك فردي و اجتماعي است.
اين پزشك متخصص با اشاره به حديثي كه نماز را ستون دين معرفي كرده است افزود: اگر نماز مقبول باشد ساير عبادت ها نيز مورد قبول واقع مي شود حال آنكه اعمال خير انسان ها نزد خداوند بدون پاداش نمي ماند.
دكتر قرباني، بيماري را از زمانهايي برشمرد كه انسان بيشتر به خدا نزديك شده و فرصت عبادت و راز و نياز پيدا مي كند.
وي ادامه داد: از وظايف كادر درماني است كه امكانات و شرايط عبادت بيمار را فراهم نمايد و مشكلات بيماران را براي انجام فريضه نماز بررسي نمايد.
وي اظهار داشت: بر اساس مطالعه و بررسي هاي انجام شده در سالهاي گذشته در بيمارستان هاي آموزشي و درماني قزوين جهت فريضه نماز نشان مي دهد؛ عمده مشكلات بيماران ، عدم دسترسي به كتابچه يا جزوه اي در مورد احكام نماز بوده است.
دكتر قرباني، افزود: همچنين 82.8 درصد مشكلات مربوط به عدم اطلاع بيماران از نحوه انجام وضوي جبيره ا بوده است.
اين پزشك متخصص و فعال در حوزه اقامه نماز گفت: همچنين 76.1 درصد بيماران ابراز عدم همكاري يابي، اطلاعي از همكاري پرسنل بخش ها براي كمك به آنها جهت وضو گرفتن نداشتند .
وي ادامه داد: 67.5 درصد عدم وجود زير انداز مناسب در بخش يا عدم اطلاع از وجود آن را مطرح نموده اند.
به گفته وي، عدم دسترسي به مهر و عدم وجود سنگ يا خاك مناسب جهت تيمم در بخش يا عدم اطلاع از وجود آن نيز بيش از 50 درصد از مشكلات مربوط به فريضه نماز را به خود اختصاص مي دهد.
عدم اطلاع بيماران از وجود امكانات غسل و نداشتن حمام مناسب در بخش، پاك ندانستن لباس بيمارستاني از سوي بيمار، عدم همكاري پرسنل بيمارستان براي تعويض لباس ناپاك، مقيد بودن بيمار به داشتن چادر نماز و عدم اطلاع بيمار از نحوه اقامه نماز بشكل خوابيده و بر روي تخت و ... را از ديگر مباحثي طرح كرد كه در اين بررسي از سوي بيماران به عنوان مشكلات فريضه نماز به آن اشاره شده است.

تاریخ بروز رسانی 1403/01/31